RTX - Artritis koljena - Sorrento Therapeutics

Boli hip

Sadržaj

  Usporedba blokova perifernih živaca s drugim vrstama ublažavanja boli kod operacije potpune zamjene kuka Dosadašnje spoznaje Nakon operacije zamjene kuka kontrola boli poboljšava udobnost i sudjelovanje u rehabilitaciji. To pomaže ljudima da se brže vrate kući te ograničava troškove liječenja.

  boli hip bol u liječenju zgloba koljena i kuka

  Blok perifernog živca je način kontrole boli koji boli hip ubrizgavanje lokalnog anestetika oko živaca kako bi se blokiralo ili zaustavilo da osjećaj boli dođe do mozga. Neuroaksijalni blok je ubrizgavanje lokalnog anestetika u kralježnicu kroz iglu ili kateter vrlo tanka, mala cjevčica kako bi se blokirao prijenos boli iz kralježnice u mozak.

  Procijenili smo koristi i štetu blokova živaca u usporedbi s onima koji nisu dobili blok živaca te drugim oblicima ublažavanja boli nakon zamjene kuka u odraslih.

  boli hip artroza koljena injekcije liječenja 3 stupnja

  Datum pretraživanja literature Pretražili smo literaturu objavljenu do prosinca Značajke istraživanja U pregled smo uključili 51 istraživanje ispitanikate analizirali rezultate 45 boli hip ispitanika. U tijeku je 11 istraživanja, a tri istraživanja čekaju klasifikaciju.

  boli hip artroza liječenja koljena 2. stupnja

  Ključni rezultati Pronašli smo da u usporedbi sa sustavnom analgezijom, blokovi perifernih živaca smanjuju bol, smanjuju rizik od smetenosti npr. Nismo pronašli razliku u vremenu do prvog šetanja nakon operacije. Boli hip su imale dvije osobe: jedna lokalni hematom i jedna odgođenu trajnu mišićnu slabost.

  No, hip boli ne čine ga u prvih četiri vrste boli: bol u leđima, glavobolja ili migrena, bol u vratu i bol u licu. Oko 15 posto osoba starijih od 65 godina izvješćuje o hip boli, ali to je još uvijek polovica broja koji se žale na bolove u koljenu.

  Kvaliteta dokaza Kvaliteta dokaza za blokadu perifernih živaca u zajednički stisak boli sa sustavnim sredstvima za ublažavanje boli ocijenjena je kao umjerena do vrlo niska.

  Kvaliteta dokaza za blokadu perifernih živaca u usporedbi s neuroaksijalnim blokovima ocijenjena je kao visoka za zadovoljstvo pacijenta, umjerena za smanjenje svrbeža, slična za ublažavanje boli hip, niska za s blokom povezane komplikacije, dužinu boravka u bolnici i vrijeme do prvog hodanja.

  Boli hip za smetenost ocijenjeni su kao vrlo niske kvalitete.

  boli hip puknuće ligamenta ramena u zglobu

  Kvaliteta dokaza smanjena je na nisku ili vrlo nisku zbog manjkavog dizajna istraživanja, te ograničenog broja istraživanja boli hip sudionika. Bilješke prijevoda: Hrvatski Cochrane. Prevela: Ana-Marija Ljubenković.

  Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta prevođenja Cochrane sažetaka. Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

  boli hip deformirajuća artroza foruma za liječenje koljena